Overskud Hammel Hestemarked 2017 – artikel fra Midtjyllandsavis

Overskud Hammel Hestemarked 2017

Fra Midtjyllands avis d. 4. oktober 2017

300.000 i overskud på Hammel Hestemarked

Hammel Gymnastik Forening får et overskud på 250.000 kroner, mens Hammel Handel får 50.000 kroner
04. oktober 2017, 08.41

HAMMEL Hammel Hestemarked kom ud af fire dages intensiv byfest med et overskud på 300.000 kroner.

Det oplyser formanden for Hammel Hestemarked, Hans Jensen.

Arrangørerne fra Hammel Gymnastik Forening får 250.000 kroner, mens der er 50.000 kroner i overskud til Hammel Handel.

Byens handelsstandsforeningen er forlods sikret en »afgift« på netop 50.000 kroner, som det blev aftalt, da Hammel Handel trak sig fra arrangørsiden af Hammel Hestemarked for nogle år siden og overlod markedet til Hammels store idrætsforening.

– Det er dejligt at den store indsats giver et positivt resultat, siger Hans Jensen.

Overskuddet er væsentlig større end sidste år, hvor Hammel GF fik 165.000 kroner efter at Hammel Handel havde fået 50.000 kr. At overskuddet er vokset markant har Hans Jensen primært en forklaring på.

– Vi var jo heldige med vejret til årets hestemarked og det bevirkede at vi havde et rigtigt stort antal besøgende inde på markedet.

– Vi vurderer, at cirka 50.000 personer besøgte Hammel Hestemarked i de fire dage markedet strækker sig over, siger Hans Jensen.

Hærværk trækker ned

Han ærgrer sig samtidig over, at hestemarkedet blev ramt af en del hærværk. – Vi fik ødelagt cirka 100 plastikborde- og stole, hvilket jo reducerer vores overskud en hel del. Det er rigtigt ærgerligt at nogle få ødelægger det for de, der forstår at feste på en ordentlig måde, siger Hans Jensen.

Hestemarkedsformanden er godt tilfreds med fremmødet til alle fire dage. Torsdag var der mange løbere til Frijsenborgløbet og mange mennesker til åbningsfesten i teltet. Fredag var fredagsballet i Arenaen meget velbesøgt og der var høj stemning og et fyldt telt til den store fodboldsfest med landskamp på storskærm, mens både lørdag og søndag var rigtig godt besøgt i det gode sensommervejr.

Ny formand

Hammel Hestemarked skal i øvrig nu have fundet en ny formand, da Hans Jensen har meddelt, at han trækker sig fra formandsposten.

Der er lukket for kommentarer.